Andrei Koivumäki ja kulmakivet menestymiseen

Suomen kiinteistövälittäjien kiistattomaan eliittiin kuuluva Andrei Koivumäki, ensimmäinen vieraileva kirjoittajamme on päättänyt jakaa menestyksensä kulmakiviä kanssamme. Kiinteistömoguli Andrei muutti neljä vuotta sitten Helsinkiin ja aloitti nollasta täysin tuntemattomassa kaupungissa ja todella haastavalla alalla, josta hän ei entuudestaan tiennyt mitään. Nyt hän on kolmanneksi eniten asuntoja myynyt välittäjä Kiinteistömaailmassa KOKO SUOMESSA, BOOM!
Andrein omien sanojensa mukaan ”mulla ei ollut alussa mitään muuta, kuin tämä ”pyramidi” mun päässäni.”
Kyseistä ”kaavaa” ei ole tutkittu eikä kopioitu mistään muualta. Kaava, pyramidi, salaisuus tai vain 7 tärkeää ja suhteellisen yksinkertaista asiaa, jotka ovat tavalla tai toisella monen menestyjän menestystarinan takana. Tai mistä mä tiedän toimivatko ne oikeasti, mutta ovat ainakin oman ”menestystarinani” takana ja toimivat todella hyvin, kun tähtäät korkealle ja olet matkalla kohti omaa tavoitetta, mikä lie se sitten onkaan – työ, urheilu tai henkilökohtainen tavoite. Toimivat selkeänä konseptina. Kyseinen ”pyramidi-kaava” pätee asiassa, kuin asiassa. Oletko nyt kiinnostunut? Tästä saa uutta näkemystä, niin menestyneet liikemiehet, jotka ovat jo huipulla, mutta ovat unohtaneet, että enemmän on enemmän ja taivas ei olekaan rajana, kuin myös te, ketkä aloitatte vasta rakentamaan omaa menestystarinaa.

Pyramidin tukipalkkeina – eli kolme asiaa, jotka pitävät sen ”kasassa” ovat:
1. Kova työmoraali
2. Oikeat ihmiset ympärilläsi
3. Selkeä tavoite
Kerron lyhyesti miksi juuri nämä ovat niin tärkeitä seikkoja:

1. Kova työmoraali

Ilman kovaa työmoraalia olet pelkkä nolla. Sulla voi olla taitoa, rahaa, oikeita kontakteja, rikkaat vanhemmat ja loistavat lähtökohdat. Kaikki edellä mainittu mahdollistaa toki paljon, mutta jos nälkää / työmoraalia ei löydy ja nautit enemmän matkailusta, sohvalla makaamisesti tai baareissa juoksemisesta, kuin töiden tekemisestä, niin mitään ei tapahdu. Työt eivät valmistaudu itsestään – ei ainakaan alussa. Ehkä joskus sitten, kun olet palkannut työntekijöitä, mutta tässä vaiheessa sinne on vielä matkaa.

2. Oikeat ihmiset ympärilläsi

Tässä pätee kaikki ne samat asiat kuin kovassa työmoraalissa. Monesti sulta voi löytyä kaikkea tai ei mitään lukuun ottamatta kovaa työmoraalia ja tavoitetta, kuten esimerkiksi minun tapauksessani, kun aloitin. Mulla oli vain unelma = tavoite, kova nälkä ja työmoraali. En olisi nyt kuitenkaan tässä missä olen, jos en olisi saanut ympärilleni oikeita ihmisiä tai olisin aloittanut väärässä firmassa, jossa olisi ollu’ väärät ihmiset ja vääränlainen ilmapiiri mulle. Menestykseni mahdollisuudet paranivat matkan varrella, kun pääsin alaan paremmin sisälle ja sain tutustua enemmän oikeanlaisiin ihmisiin. Oikeat ihmiset ensinnäkin auttavat sinua, saat heidän kautta uutta virtaa, uusia visioita ja näkökulmia, tutustut taas lisää sinulle tärkeisiin ihmisiin helpommin, kasvat heidän rinnalla ja luonnollisesti he ruokkivat sinua ja näin maineesi / työmäärä kasvaa samalla. Kaikki tämä edellyttää sen, että olet aidosti kiinnostunut heistä ja teistä tulee kavereita, olette samalla aaltopituudella etkä ole heidän kanssa kuin h*ora vain sen takia, että he maksavat jostain tai pääset parempaan asemaan. Se paistaa läpi eikä kanna pitkälle.

3. Selkeä tavoite

Kun pyramidin pohja on kunnossa eikä se pääse horjumaan, koska sulta löytyy kova Työmoraali ja mahdollisesti jo oikeat ihmiset, jotka uskovat, tukevat ja ruokkivat sua energialla, suhteilla jne, niin pääset huipulle, vain jos sulta löytyy selkeä tavoite. Ja tässä vaiheessa pyramidin sisällä olevat asiat pitää olla kunnossa ja toimivat ”portaina” / tukirakenteina matkalla kohtia tavoitettasi. Jos, jokin osa pääsee liikkumaan, niin koko paketti horjuu ja sortuu. Muista, että kaikki nämä 7 kohtaa ovat yhtä tärkeitä. Matkalla kohti huippua. Matkalla kasvat ihmisenä ja toki muutut, niin ulkoisesti kuin myös sisäisesti. Tästä syystä tulet kuulemaan vanhoilta tutuilta sen mitä kaikki kuulee siinä vaiheessa, kun prosessi etenee; ”olet muuttunut ihmisenä, et ole enää se sama Andrei”. Tottakai, ja siinä vaiheessa voit olla varma, että jotain olet tehnyt oikein. Se johtuu siitä, koska kasvat ihmisenä ja kasvat ”vanhojen tuttujen yli”. Sun elämäntyyli, tavoitteet, elämän arvot ja visiot muuttuvat, koska kasvat ja saavutat enemmän kuin ennen. Sen takia, muutut ihmisenä. Eikä tämä tarkoita aina rahaa, titteliä tai menestystä. Sun elämännäkemys on muuttunut, haluat eri asioita kuin vanhat tutut, jotka ovat jääneet paikoilleen. Eikä se tarkoita pahaa – vaan päin vastoin – alat arvostaa eri asioita, katseesi suuntaa muualle ja kiinnostuksen kohteet vaihtuvat. Siinä vaiheessa sille on vain yksi sana, KASVU eli prosessi on käynnissä ja olet matkalla kohti huippua.
Nyt on aika mennä pyramidin sisälle nyt ja itse prosessiin sisälle.. Oletko valmis? Nyt matka kohti huippua ja tähtiä lähtee käyntiin step by step!!

1. Usko itseesi

Kaikki lähtee uskosta itseesi. Kun aloitat olet täys nolla, et kukaan. Vähän niin kuin armeijassa, olet tulokas, et ole ansainnut etkä näyttänyt vielä mitään.. olet pelkkää tykinruokaa. Kukaan ei tunne sua eikä kukaan usko suhun. Sua poljetaan alas, nauretaan ja sanotaan, että ei tosta tule mitään ja pahinta on se, että sen sanoo todella moni; mahdollisesti sukulaiset, kaverit, kolleegat jne. (riippuu toki lähtökohdista ja alasta, mutta valmistaudu pahimpaan).
Minun tapauksessani lähes kaikki nauroivat. Sukulaiset pitivät hulluna, koska lähdin alalle, jossa ei ollut pohjapalkkaa, kun tarjolla olisi ollut ”vakituinen” ja stabiili työpaikka myyntijohtajana jossain pienessä perheyrityksessä ja kiinteä 3000€ palkka. Siskon mukaan olisin saanut hyvän merkinnän CV:n ja tiedättekö mitä minä vastasin siihen? Miksi luulet, että minua kiinnostaa CV? Miksi luulet, että tulen koskaan tarvitsemaan CV:tä?
Minullekin sanottiin, kun lähdin tekemään asioita toisin, että kukaan ole onnistunut, eikä tämä toimi suomessa. Pahimmassa tapauksessa yksi alan konkareista sanoi yksi aamu mulle suoraan ”mene vain muualle töihin hyvä poika, ei tämä ala ole helppo ja olet aika nuori”. Nämä ihmiset eivät monesti usko itseensä, eivätkä halua myöskään, että sinä menestyt. Ne ei uskalla tehdä asioita toisin heillä ei ole tarpeeksi nälkää ja rohkeutta. Ne seuraa ”sun matkaa” ja tässä vaiheessa vielä nauravat ja salaa toivovatkin, että epäonnistut vaikka monesti, kun näkevät utelevat ja toivottavat onnea.
Tästä syystä tässä vaiheessa sulla ei ole mitään muuta usko itseesi ja kova työmoraali. Älä missään vaiheessa luovuta, vaikka olisi, kuinka kurjaa ja ikävä startti. Anteeks, mutta seuraavaan 6 kuukauteen ei ole odotettavissa mitään muuta kuin pelkkiä v*ttumaisia ylämäkiä ja kyllä, kukaan ei auta sua, koska kukaan ei vielä usko sinuun, sillä tässä vaiheessa harvalla on vielä ne ”oikeat ihmiset ympärillä” – ”olet omillasi”. Paikka pitää ansaita ja se ansaitaan vain kovalla työllä, uskomalla itseensä ja näyttämällä kaikille niille k*sipäille, että susta tulee paras.

2. Draivi

Olet paiskinut töitä monta kuukautta pitkää päivää eikä tuloksia vieläkään. 50% ihmisistä lopettaa tässä vaiheessa ja toteaa kavereilleen, että olitte oikeassa ei tästä tullut mitään. Menee kaupankassalle ja tyytyy siihen. VAIN, koska ei riittänyt tarpeeksi draivia. Aina usko itseenä ja kova työmoraali sekä unelma / tavoite ei riitä. Pitää osata ottaa pettymyksiä vastaan, oppia niistä ja kehittyä. Jos osaat ottaa ja niellä kaiken sen p*skan ja kestät, niin pääset varmasti tietyn maagisen rajan yli. Olet jo tässä vaiheessa kokeneempi ja tiedät mahdollisesti bisneksestä paljon enemmän (mitä ikinä teetkään), joten tieto/taitokin on kiitettävällä tasolla. Helposti usko itseensä alkaa horjumaan, mutta tukipalkiksi siinä vaiheessa pitää tulla entistä kovempi draivi, joka pitää uskon elossa. Vain työ, työ, työ, tekeminen ja ennen kaikkea kova työ pitää uskon itseensä ja selkän suorana pettymyksistä huolimatta. Usko, haippaa, tee ja pidä tavoite selkeänä niin pääset maagisen kipukynnyksen yli ja alat saamaan voita leivän päälle ja huomaat, että oikeita asioita alkaa tapahtua. Tämän jälkeen sut varmasti huomataan ja soratie muuttuu pikkuhiljaa tasaisemmaksi.

3. Motivaatio

Tässä vaiheessa olet jo ansainnut paikkasi. Pystyt hengittämään rauhallisesti, sillä tulotaso on kohdillaan. Nimi tiedetään, eikä alkupaineita taloudellisesti myöskään ole. Sun ympärillä pyörii ihmisiä, tutut ja tuttujen tutut kehuvat sua ja ovat ”ylpeitä” siitä, että tuntevat sut. Muista kuitenkin, että nämä eivät ole niitä ”oikeaita ihmisiä”, joista puhuin alussa. Heistä ei ole apua eikä ne ole aitoja ihmisiä sulle. Sun vanhat kaverit ilman muuta ovat edelleenkin sun kavereita (toivottavasti). Puhun nyt uusista ihmisistä, joihin tutustut ja, jotka haluavat päästä sun lähipiiriin. Syitä on monia miksi ne haluavat päästä sinne. Oikeat ihmiset ovat usein samoista lähtökohdista tai samalla alalla, heillä on samat intressit ja kumpikin mahdollisesti ”hyötyy” kummastakin tai jompi kumpi haluaa aidosti auttaa toista. Mahdollisesti hän on sun asiakas tai tuleva toimeksiantaja. Susta huokuu itsevarmuutta, menestys, kova työmoraali ja tämä vetää ympärillesi helpommin oikeita samanhenkisiä ihmisiä. Ole tarkkana ja päästä lähellesi vain oikeita ihmisiä, testaa niitä ja ole valppaana, sillä bisnesmaailmassa (myös suomessakin) voi käydä huonosti. Voi jäädä nollille, jos luotat alussa liikaa. Muutamasa tapauksessa minullekin on käynyt näin, siksi mustakin on tullut kylmempi.
Monilta loppuu motiaaviot tässä vaiheessa, koska olet päässyt tietylle levelille, josta olet unelmoinut ja kaikki on ”uutta”. Palkkaa tulee, matkustelet, nautit elämästäsi ja voit pitää vihodinkin lomia. Jos menetät motivaatiosi jäät sille levelille ikuisesti ja sinusta tulee ”perustekijä”, vaikka unelmoit piikkupaikasta. Haluatko sitä? Jos, et niin älä löysää ja koita säilyttää motivaatio kovana. Hae sitä eri asioista, mistä sait sitä myös aikaisemmin. On se sitten urheilu, tavarat, menestys työelämässä tai hyvä musiikki. Älä menetä motivaatiotasi koskaan!

4. Nälkä

Olet jo ansainnut selkeästi paikkasi. Nautit asemastasi, mutta alkuperäinen tai matkalla ”paisunut” tavoite ei ole vieläkään tavoitettu. 50% ihmisistä tässä vaiheessa taatusti löysää ja nauttii hetkestä – liian pitkään (mahdollisesti, jopa loppuelämän) ja näin menettää ”paikkansa” ja lipsuu alas, koska on liian paljon mukavuusalueellaan ja ”kaikkea on riittämiin”. Muista, että aina tulee uusia nälkäisiä tulokkaita alalle, kuin alalle ja sinäkin mahdollisesti naurat niille tässä vaiheessa, mutta on aina vaarane se, että ne tulee ja syö sut. Hyvä ja selkeä neuvo: älä tule koskaan tarpeeksi kylläiseksi. Jos olet liian ”hyvissä” ja motivaatio on kadonnut niin mene ja ota ylisuuri laina. Eiköhän se laita sua taas paiskimaan töitä. Tästä syystä nälkä pitää pyramidin huipun kasassa ja, jos se on tukevasti ”kiinni” koko paketissa niin pyramidisi kestää eikä horju, kun tulee kunnon myräkkä. Vain nälkäisenä kasvat entisestään ja saavutat aidosti tavoitteesi, mikä on todennäköisesti paisunut ja kasvanut suuremmaksi matkan varrella. Moni vain unohtaa sen, kun pääsee mukavuusalueelle ja unohtaa, että taivas ei olekaan rajana!
Älä ole paras – ole legendaarinen, mutta muistaka kuitenkin, että kaikkia maailman rahoja et saa tungettua omaan reppuusi, joten nauti myös elämästä.

Andrei Koivumäki

Helsinki

Mannerheimintie 16 A 9
00100 Helsinki

Tampere

Rongankatu 11 t82
33100 Tampere

Kuopio

Microkatu 1 M, 5. krs
70120 Kuopio

Oulu

Kauppurienkatu 10
90100 Oulu

4362958_tiktok_logo_social media_icon-bg