Matka ujosta nuoresta, menestyvän yrityksen perustajaksi: Tong Chengin Tarina Nordic Sales Crew:n perustamisesta  

Nordic Sales Crew:n viisi perustajaa – Tong, Paavo, Juuso, Mathias ja Frans – tulevat jakamaan tulevien kuukausien aikana heidän versionsa siitä, miten kaikki sai alkunsa, mitä he ovat matkan varrella oppineet ja millaisia haasteita he ovat kohdanneet. Nyt meille kertoo oman tarinansa Global Connectille myyjiä ja tiiminvetäjiä valmentava Tong. Tongin matka myyjästä yrittäjäksi on täynnä opetuksia, inspiraatiota ja rohkeutta. 

Mistä kaikki lähti liikkeelle? 

Tong ja Juuso tapasivat ensi kertaa Soneralla, jossa kummankin urapolku myyjinä sai alkunsa. Siitä he siirtyivät Elisan myyntitiimiin, jossa Juuso toimi Tongin tiiminvetäjänä. Alku ei ollut ruusuinen, sillä Tongin ensimmäinen ajatus oli, että ”Tästä ei tuu yhtään mitään, koska ei Juuso osaa mitään uutta minulle opettaa, kun eihän se ole ikinä myynyt enempää, kuin minä.” Ensimmäisen kuukausikoulutuksen myötä Tongille valkeni, että heitä yhdisti kuitenkin sama tavoite: itsensä kehittäminen. ‘’Olimme nuoria ja nälkäisiä äijiä, jotka halusivat menestyä ja unelmoitiin, kuinka we’re going to do big things together”, Tong muistelee.  

Matka kohti yrittäjyyttä 

Pian Juuso oli yhdessä Mathiaksen kanssa perustanut oman yrityksen. He näkivät mahdollisuuksia, missä muut näkivät vain haasteita, ja he päättivät ottaa yhteyttä Tongiin tarjoten hänelle mahdollisuuden liittyä mukaan. Tong ei ollut koskaan harkinnut yrittäjyyttä vaihtoehtona, mutta tarjottu mahdollisuus myynnin ja valmennuksen parissa sai hänen sydämensä sykkimään. ”En ollut koskaan aiemmin harkinnut yrittäjyyttä, mutta halusin olla huippumyyjä ja valmentaa muita saavuttamaan saman. Kuullessani, millainen olisi roolini, tiesin, että tämä oli se, mitä halusin tehdä.” 
 

Ständimyynnin oppeja: Ujosta nuoresta itsevarmaksi myyjäksi 
Tong kertoo, että ständimyynti oli tärkeä osa hänen omaa kasvuaan, koska hän oli nuorempana ujo ja oman kertomansa mukaan hänen vuorovaikutustaitonsa eivät olleet kovin vahvat. ”Muistan katselleeni ständimyyjiä eräässä kauppakeskuksessa ja miettineeni, miten he ovat niin itsevarmoja. Halusin oppia saman taidon.’’. Ständillä työskentely opetti Tongille paljon enemmän kuin pelkkiä myyntitaitoja; se opetti empatiaa, kuuntelemisen taitoa ja kykyä ymmärtää ihmisten tarpeita. ”Ständimyynti auttoi minua voittamaan ujouteni ja kehittämään vuorovaikutustaitojani”, Tong sanoo. Hän rohkaisee kaikkia kokeilemaan myyntiä oppiakseen näitä taitoja ja kasvattaakseen itsevarmuutta. 

Voimaa vaikeuksista 

Tong ei peittele vaikeuksiaan. Hän kertoo, että hän käytti paljon aikaansa erilaisten asioiden opiskeluun myös työajan ulkopuolella. Lopulta tämä johti hänet kolmeen burnouttiin. Vaikka Tong kohtasi matkallaan vaikeuksia, hän näkee ne oppimisen mahdollisuuksina. ”Jokainen paska asia, mikä tapahtuu, on oikeasti hyvä juttu, vaikka se pahalta tuntuukin”, hän korostaa. Vastoinkäymiset ovat auttaneet häntä määrittelemään omat prioriteettinsa ja antaneet hänelle vahvuutta. 

Tiimin voima ja yhteen hiileen puhaltaminen 

Tong avaa, kuinka Nordic Sales Crew on kohdannut haasteita matkalla huipulle. Hän painottaa tiimin voimaa ja sen merkitystä vaikeuksien selättämisessä. ”Ilman tiimin vahvuutta ja oppien monimuotoisuutta, matkamme olisi ollut huomattavasti hankalampi”, Tong sanoo. Hän korostaa tiiminjäsenten erilaisia vahvuuksia ja sitä, kuinka ne täydentävät toisiaan. ”Mathias on opettanut minulle perspektiiviä, Paavo rauhallisuutta kaaoksen keskellä, Frans numeroita ja Juuso luovuutta.”. Tong mainitseekin, että porukan monipuolisuus on Nordic Sales Crew:n vahvuus, ja erilaiset näkökulmat auttavat luomaan monipuolisia keskusteluja ja vaihtoehtoja. 
 

Merkittävät hetket ja uudet mahdollisuudet 

Nordic Sales Crew:n matkalla on ollut hetkiä, jolloin jokainen perustaja on joutunut astumaan epämukavuusalueelleen ja löytämään uusia ratkaisuja. ”Olemme kohdanneet tilanteita, jotka ovat vaatineet rohkeutta ja luovuutta”, Tong sanoo. ”Mutta nämä hetket ovat myös olleet kasvun hetkiä, jotka ovat tehneet meistä vahvempia yhdessä.” 

Erityisesti koronapandemian jälkeinen aika on ollut heille mahdollisuuksien aikaa. ”Koronakriisi herätti luovuuden ja johti meidät uusiin mahdollisuuksiin”, Tong kertoo. ”Liikevaihtomme on kasvanut ennätyksellisen suureksi, tiimimme on kasvanut ja uusia rooleja on syntynyt luonnostaan. Olemme saavuttaneet paikkamme Suomen huipulla nopeammin kuin uskalsimme toivoa.” 

Tongin tarina todistaa, että elämän suunnan muuttaminen vaatii rohkeutta ja päättäväisyyttä. Hän opettaa, että unelmat ovat enemmän kuin vain haaveita – ne ovat mahdollisuuksia, jotka odottavat toteuttajaansa. 

Mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen on vaikeaa, mutta kun sinne uskaltautuu – elämä on täynnä loputtomia mahdollisuuksia, ja jokainen askel kohti unelmiamme on seikkailu, joka muovaa meitä vahvemmiksi ja viisaammiksi. Annetaan siis unelmillemme tilaa kasvaa, uskalletaan tehdä niiden eteen töitä ja mennä rohkeasti kohti!

Helsinki

Mannerheimintie 16 A 9
00100 Helsinki

Tampere

Rongankatu 11 t82
33100 Tampere

Kuopio

Microkatu 1 M, 5. krs
70120 Kuopio

Oulu

Kauppurienkatu 10
90100 Oulu

4362958_tiktok_logo_social media_icon-bg