MENESTYKSEN JUURET YSTÄVYYDESSÄ JA YHTEISÖLLISYYDESSÄ – JUUSO SAARISEN TARINA NORDIC SALES CREW:N PERUSTAMISESTA

Nordic Sales Crew:n viisi perustajaa – Tong, Paavo, Juuso, Mathias ja Frans – tulevat jakamaan tulevien kuukausien aikana heidän versionsa siitä, miten kaikki sai alkunsa, mitä he ovat matkan varrella oppineet ja millaisia haasteita he ovat kohdanneet. Seuraavaksi oman tarinansa meille kertoo Juuso, joka on vastuussa myynnin johdosta ja sen kehittämisestä. Juuson tarina tiivistää ystävyyden ja yhteisöllisyyden tärkeyden.

Yrittäjyyden alku: motivaatio ja intohimo

Nordic Sales Crew:n menestystarina on saanut potkua Juuson ja Mathiaksen yhteisistä yrityksistä, kuten pyöränvuokraamosta ja konsultointifirmasta. Juuso muistelee, että ympärillä olevat ihmiset hakivat neuvoja myyntiin Juusolta ja Mathiakselta. Tämä innoitti heitä siirtymään eteenpäin, josta syntyi myös kipinä Nordic Sales Crew:n perustamiselle. 

Juuso kertoo, että hän ja Mathias kokivat oleelliseksi ottaa useamman osaajan mukaan uuden yrityksen perustamiseen. Etenkin hyvät myyjät olivat tarpeen ja näin Paavo ja Tong hyppäsivät mukaan. Frans tuli mukaan hieman myöhemmin, mutta Juuso kertoo, että hän on tutustunut Franssiin konsultoimalla Franssin sen aikaista yritystä ja auttamalla myymään kyseisen firman tuotetta eteenpäin.

Nordic Sales Crew:n syntymisen taustalla on startup-saunassa pidetty tapaaminen, jossa Juuso, Mathias, Paavo ja Tong alkoivat suunnittelemaan yhteistä tulevaisuuttaan yrittäjinä. Vaikka Paavolla oli vielä koulu kesken ja Tong oli lähdössä vaihtoon, Juuso ja Mathias alkoivat valmistelemaan Nordic Sales Crew:n matkaa sellaiseksi, kuin sen tänä päivänä tiedämme.

”Palavereita pidettiin etäyhteyksin – tappavan tasaisesti,” Juuso nostaa, kun he alkoivat etenemään ideansa kanssa pidemmälle. Juuso muistelee, että nimi Nordic Sales Crew heijastaa pohjoismaista alkuperää ja yrityksen jakamia arvoja.

Henkilökohtainen motivaatio

Juuso on tehnyt ahkerasti töitä aivan nuoresta pitäen, ja hänellä on ollut vahva intohimo yrittäjyyteen. Hän myöntää kuitenkin avoimesti, että hänen henkilökohtainen motivaationsa Nordic Sales Crew:n perustamiseen oli aluksi egoistinen. 

Kuitenkin nopeasti motivaation keskiöön nousi halu auttaa muita ja toimia inspiraation lähteenä. ”Olen sisäistänyt oman arvojumppani, ja haluan olla inspiraation lähde kaikille ja tehdä sitä, mitä rakastan,” Juuso kertoo.

Ständimyynnin merkitys yrittäjyydessä

Ständimyynti oli Juusolle tuttua nuoruudesta, ja hän hyödynsi mahdollisuuden liittyä Elisan ständitiimiin heti armeijan jälkeen. Hän nostaakin, että ständimyynnin rooli yrittäjyydessä oli merkittävä.

”Ständimyynti antoi luottoa omaan osaamiseen, mutta ehkä ennen kaikkea sellaisen yhteisön, missä puhuttiin kaikesta, jopa järjettömistä tavoista miten itseään voi kehittää,” Juuso muistelee. Juuso lisää myös että, ständimyynnistä peräisin oleva yhteisö ja itseluottamus olivat tärkeässä roolissa Nordic Sales Crew:n alkuvaiheessa.

Haasteet Matkan Varrella

Juuso kuvailee kohdanneensa ”paljon haasteita,” varsinkin alkuvaiheessa, jolloin hänellä ei ollut juuri minkäänlaista tietoa liiketoiminnasta. Hän nostaa esimerkiksi tilanteita, joissa on joutunut tekemään päätöksiä ilman riittävää tietopohjaa, mikä on ollut haastavaa ja vaativaa.

Juuso huomauttaa, että yrityksen menestys ja haasteet heijastuvat vahvasti hänen henkilökohtaiseen elämäänsä. ”Kun Nordic Sales Crew menestyy, myös muut elämän osa-alueet saavat positiivista vaikutusta, kun taas vaikeudet yrityksessä vaikuttavat negatiivisesti myös muihin elämän osa-alueisiin,” Juuso painottaa. 

Juuso paljastaa, että matkan varrella on ollut myös hetkiä, jolloin hän on harkinnut ”hanskojen heittämistä tiskiin.” Juuso korostaa, että Nordic Sales Crew:n suurin vahvuus on kuitenkin aina ollut sen tarjoama tiimi ja yhteisö. 

Hän painottaa, että vaikeina hetkinä on voinut luottaa siihen, että tiimissä on monenlaisia henkilöitä ja laajaa osaamista, joilta on saanut tukea vaikeuksien keskellä. Tiimin monipuolisuus ja erilaiset vahvuudet ovat olleet keskeisiä tekijöitä, jotka ovat auttaneet heitä kehittymään ja kasvamaan. ”Jos me kaikki olisimme samanlaisia ja aina samaa mieltä, olisi tullut varmasti tehtyä paljon enemmän virheitä matkan varrella,” Juuso tiivistää. 

Käännekohdat Nordic Sales Crew:n tiellä menestykseen

Merkittävät hetket, jotka ovat nostaneet Nordic Sales Crew:n menestykseen, ovat olleet ratkaisevia käännekohtia yhtiön matkalla. Juuso kertoo erityisesti kahdesta tärkeästä tapahtumasta.

”Silloin kun alkoi tulemaan näitä koronapommeja, meillä oli tasan kaksi vaihtoehtoa: lomauttaa kaikki tai keksiä ratkaisu,” Juuso paljastaa. He valitsivat kuitenkin ratkaisun löytämisen ja päättivät työllistää kaikki. Tämä päätös antoi Nordic Sales Crew:lle etumatkan tulevaisuudessa, koska heillä oli edelleen luotettavat tekijät töissä, ja he pystyivät avaamaan ständimyynnin uudestaan salamannopeasti. 

Toiseksi merkittäväksi hetkeksi Juuso nostaa yhteistyökumppanit ja eri asiakkaat. Näiden yhteistyökumppanien ja asiakkaiden panos on ollut keskeinen tekijä menestyksen tiellä, luoden mahdollisuuksia ja vauhtia liiketoiminnan kasvulle.

Vinkkejä tulevaisuuden yrittäjille

Juuso muistuttaa, että yrittäjyydessä kaikki on kiinni luottamuksesta, joten mikäli yrittäjyyden tielle päättää lähteä, kannattaa valita kumppanit tarkasti. Juuso lisää, että on tärkeätä kuunnella myös omaa intohimoa ja halua yrittäjyyden tiellä, sillä yrittäjyys vaatii vahvaa tahtoa: ”Jos on driveä tehdä, niin tee se ja jos ei ole driveä tehdä, niin älä tee sitä.” 

Juuson tarina Nordic Sales Crew:n perustamisesta on täynnä intohimoa, yhteisöllisyyttä ja kykyä kohdata vaikeuksia yhdessä. Juuso on osoittanut, että yhteinen visio ja vahva tiimi voivat voittaa kaikki haasteet menestyksen tiellä.

Helsinki

Mannerheimintie 16 A 9
00100 Helsinki

Tampere

Rongankatu 11 t82
33100 Tampere

Kuopio

Microkatu 1 M, 5. krs
70120 Kuopio

Oulu

Kauppurienkatu 10
90100 Oulu

4362958_tiktok_logo_social media_icon-bg