Myynti veressä – Paavo Pörstin tarina Nordic Sales Crew:n perustamisesta

Nordic Sales Crew:n viisi perustajaa – Tong, Paavo, Juuso, Mathias ja Frans – tulevat jakamaan tulevien kuukausien aikana heidän versionsa siitä, miten kaikki sai alkunsa, mitä he ovat matkan varrella oppineet ja millaisia haasteita he ovat kohdanneet. Seuraavaksi vuoron saa Nordic Sales Crew:n toimitusjohtaja Paavo. 

Visiosta voima menestykseen

Ystävyytensä alkumetreiltä asti Paavo, Juuso, Mathias ja Tong ovat jakaneet elämän eri vaiheet keskenään. Paavo on tuntenut Juuson jo 8-vuotiaasta asti, Mathias on tullut mukaan teini-iässä, ja Tongin Paavo tapasi työskennellessään Elisalla. Juuri nämä neljä, jotka tunsivat toisensa jo ennen yrityksen perustamista, ovat olleet visionäärejä siinä, mitä Nordic Sales Crew tänään edustaa. Paavo paljastaa, että he halusivat tehdä myynnistä enemmän kuin pelkkää kaupankäyntiä ja päätyivät lopulta ulkoistamaan myyntipalveluita sekä kehittämään ständikonseptia yrityksille. ”Tavoitteenamme oli mahdollistaa yrityksille oman myynnin ulkoistaminen ja siten tehostaa heidän toimintaansa joustavammin”, Paavo innostuu kertomaan.

Kun nelikon vision taustalle lisättiin Frans Mathiaksen välityksellä, syntyi viiden hengen tiimi, joka ei ainoastaan ymmärtänyt myynnin maailmaa vaan myös numeroiden päälle. Paavo korostaa onneaan siitä, että heillä oli joukossaan Frans, joka toi mukanaan syvällisen numerotaituruutensa. Tämä viiden hengen tiimi muodosti voimakkaan kokonaisuuden, joka oli valmis mullistamaan yritysten myyntikäytännöt.

Elämäntapa menestyksen avaimena

Paavon henkilökohtainen intohimo on aina liittynyt myyntityöhön, ei niinkään yrittäjyyteen. Hän avaa sydäntään ja kertoo, ”Minua on aina kiehtonut olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa.” Paavo on nauttinut monipuolisesta ihmiskontaktista eri aloilla, ja tämä vuorovaikutus on hänelle kaiken ydin.

”Olen tutustunut monenlaisiin ihmisiin eri aloilta, enkä tiedä, onko missään muualla oikeasti näin hienoa työympäristöä”, Paavo korostaa. Hänen mielestään matka pienen start-up-yrityksen alkuvaiheista siihen pisteeseen, missä Nordic Sales Crew on myyty eteenpäin Face2face Creativesille ja hänen itse ollessa nyt toimitusjohtaja, on tehnyt työnteosta entistäkin miellyttävämpää. Tämän vuoksi myyntityö ei ole ollut pelkästään Paavon ammatti, vaan elämäntapa, joka on kuljettanut hänet kohti menestystä.

Yhdessä vahvempia

Paavo korostaa, että Nordic Sales Crew:n menestyksen kulmakivi on viiden perustajan monipuolisuus. Jokaisella heistä on omat vahvuusalueensa, ja vaikeuksien keskellä tiimi on osoittautunut voimakkaaksi tukipilariksi. ”Aina vastoinkäymisten iskiessä on ollut vähintään yksi, joka on jaksanut tsempata ja viedä tiimiä eteenpäin”, Paavo nostaa.

Nordic Sales Crew:n matka on koostunut merkittävistä vaiheista, joista Paavo nostaa esiin kaksi avaintapahtumaa. Alkuvaiheessa voimakas intohimo myyntiin ja toimintaan antoivat heille voimaa saavuttaa lumipalloefekti. Toisessa merkittävässä hetkessä he ovat viime vuosina ymmärtäneet, miten nykypäivän ihmiset, erityisesti nuoret, haluavat työskennellä.

Työskentelytavat ovat muuttuneet merkittävästi, ja Nordic Sales Crew on kyennyt sopeutumaan tähän muutokseen erityisen ketterästi. Lyhyet työsuhteet, projektityöskentely, yrittäjyys ja joustavuus ovat nyt keskeisiä elementtejä nykypäivän työelämässä. Paavo korostaa näiden tekijöiden vaikutusta yrityksen menestykseen: ”Nämä seikat ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, miksi menestymme niin hyvin.”.

Kuinka ketteryys vei voittoon?

Paavon kertomat haasteet ovat konkreettisia esimerkkejä yrityksen selviytymistaistelusta niin kriisin kuin taloudellisen paineenkin keskellä. Koronapandemia iski odottamatta ja pysäytti myynnin kuin seinään.” Asiakkaamme soitti torstaina ja ilmoitti, että meillä on 80–90 myyjää, eikä maanantaina enää voi tehdä myyntiä”, Paavo kuvaa tilannetta. Vastaava tilanne toistui myös muiden asiakkaiden kanssa, ja perustajat joutuivat pohtimaan, miten reagoida. Tällaisessa äkillisessä myyntiesteessä on vaadittu nopeaa sopeutumista ja älykästä reagointia, ja Nordic Sales Crew osoitti joustavuutensa siirtymällä telemyyntiin. Paavo nostaa hattua entiselle toimitusjohtajalle Mathiakselle siitä, miten hän onnistui hienosti hallitsemaan tilanteen ja löytämään uuden suunnan vaikeassa tilanteessa.

Toinen merkittävä haaste liittyi taloudelliseen pulaan, kun kassavirta oli kuivumassa. Paavo kuvailee tilanteita, joissa heidän oli punnittava vaihtoehtoja selvitäkseen omista menoistaan ilman palkkaa, jotta myyjien palkat saatiin maksettua. Tällaiset hetket vaativat yritykseltä pitkäjänteistä suunnittelua ja joukkueen yhtenäisyyttä. Onnistuakseen tällaisissa koettelemuksissa yritys on joutunut tekemään vaikeita päätöksiä ja etsimään luovia ratkaisuja talouskriisin keskellä.

Näissä haasteissa piilee myös oppia ja mahdollisuuksia. Nämä kokemukset korostavat tarvetta yritysten sopeutumiskykyyn ja valmiuteen innovoida vaikeuksien keskellä. Nordic Sales Crew on kyennyt kääntämään haasteet mahdollisuuksiksi, ja tämä näkyy tänä päivänä heidän kyvyssään sopeutua nopeasti muuttuviin tilanteisiin.

Ständimyynnin opit – Yrittäjän mindset

Paavon ständimyynnin kokemukset ovat muovanneet hänen näkemystään yrittäjyydestä. Päivittäinen kohtaaminen yli kahteensataan ”ei”-vastaukseen on opettanut ensinnäkin sen, että torjutuksi tuleminen ei ole henkilökohtainen hyökkäys. Tämä oivallus on hänestä keskeinen yrittäjän polulla.

”On tärkeää olla välittämättä siitä, jos joku kieltäytyy tai sanoo ei – se ei liity henkilökohtaisesti minuun, ja tämä on olennainen oppi yrittäjän polulla”, Paavo korostaa. Hän näkee, että vastoinkäymisten kohtaaminen ja niistä eteenpäin jatkaminen ovat avainasemassa yrittäjän menestyksessä. ”Menestyminen yrittäjänä edellyttää kykyä kohdata vaikeuksia ja jatkaa eteenpäin niistä huolimatta”, Paavo vahvistaa.

Hän nostaa myös esiin ständimyynnin tarjoamat mahdollisuudet menestykseen elämässä. Verkostoituminen on tässä avainasemassa, ja Paavo näkee sen tärkeänä myös yrittäjyydessä. Hän korostaa, että ständimyynnistä saatavat oppitunnit ovat erittäin arvokkaita ja niitä voi hyödyntää monilla muilla elämän osa-alueilla. ”Näitä taitoja voi kehittää ja viedä seuraavalle tasolle tulevaisuudessa”, Paavo jatkaa. Tässä piilee ständimyynnin voima – se ei ole vain myynnin muoto, vaan se on oppimiskoulu, joka kasvattaa yrittäjän selviytymistaitoja ja verkostoitumiskykyä, avaten ovia menestykseen.

Nordic Sales Crew markkinajohtajana Suomessa

Paavo ei pelkää suuria visioita. Nordic Sales Crew on lyhyessä ajassa vahvistanut brändiään, kasvanut nopeasti ja avannut mahdollisuuden kansainväliseen laajentumiseen fuusioituessaan Face2face Creatives:in kanssa. 

Paavon ennustus viiden vuoden päähän on rohkea: hän näkee Nordic Sales Crew:n olevan tunnettu brändi useammassa maassa, ja Suomessa he ovat vakiinnuttaneet asemansa markkinajohtajana. Kansainvälinen menestys ei kuitenkaan ole hänen päämääränsä, vaan hän toivoo näkevänsä, kuinka joku muu vie yrityksen vielä korkeammalle tasolle. ”En aio olla tässä toimitusjohtajana ikuisesti, mutta ei ole kiirettä lähteä. Toivon, että olen siihen mennessä voinut tehdä parhaani”, Paavo päättää.

Tulevaisuuden kuviot näyttävät yritykselle valoisilta, ja Nordic Sales Crew:n tarina jatkuu vahvempana ja kansainvälisenä joka päivä. Toimitusjohtajan näkemys yhteistyöstä ja tulevaisuuden visioistaan heijastavat yrityksen voimakasta asennetta ja valmiutta ottaa aina seuraava askel kohti menestystä.

Helsinki

Mannerheimintie 16 A 9
00100 Helsinki

Tampere

Rongankatu 11 t82
33100 Tampere

Kuopio

Microkatu 1 M, 5. krs
70120 Kuopio

Oulu

Kauppurienkatu 10
90100 Oulu

4362958_tiktok_logo_social media_icon-bg