Team Leaderina luomassa töitä nuorille

Työntekijöiden johtamista, mielettömiä onnistumisia, uusia haasteita, töitä nuorille ja toimistopäiviä. Millainen Team Leaderin työnkuva on oikeasti? Mikä tiiminvetäjän työssä on hauskinta? Entä mikä vaikeinta?

Istahdimme tiiminvetäjämme Tuomon kanssa alas juttelemaan tiiminvetäjän arjesta. Tuomo on tiiminvetäjien konkarikaartia: hän on vetänyt NSC-uransa aikana useampaa tiimiä sähkömyynnistä bookkauksiin. Tällä hetkellä Tuomo paiskii hommia kahden eri projektin parissa johtaessaan sekä Nordic Green Energy On TOUR-tiimiä että Kala-auton pilottihanketta.

 

Mitä työpäiviisi kuuluu?

Päiväni koostuvat todella monipuolisista tehtävistä. Pääsääntöisesti työviikkoni muodostuvat neljästä toimistopäivästä, joiden aikana teen esimerkiksi viikkoraportteja, suunnittelua, työvuoroja, myyntikoulutuksia sekä messujen ja reissujen varaamista ja suunnittelua. Lisäksi käyn myyjien kanssa 1on1-keskusteluja, teen yhteistyötä myyntijohtajamme kanssa, kehitän tiimieni toimintaa ja mahdollistan niiden kasvua. Työviikkooni kuuluu usein myös jonkin verran myyntiä sekä messuilla messutiimin vetämistä. Myyn messuilla myös usein itsekin.

 

Miten etenit Team Leaderiksi?

Tykkään sanonnasta: ”Hyville tyypeille tapahtuu hyviä asioita” ja se kuvaa mielestäni hyvin toimintaa NSC:llä. Kun tekee hyvin työnsä, se palkitaan. Siirryin Nordic Sales Crew:lle alkuvuonna toisesta myyntiorganisaatiosta. Tein ensin 4 kuukautta töitä myyjänä, minkä jälkeen minua pyydettiin vetämään uuden asiakkuuden pilottia.

 

Mikä työssäsi on parasta?

Pidän työn monipuolisuudesta. Olen tehnyt myyntiä jo pidempään, joten tiiminvetäjyys oli uusi haaste. Työssäni palkitsevinta on se, kun näen omien myyjieni menestyvän. Omien alaisten onnistumiset tuntuvat nykyisin paljon paremmalta kuin oma menestys. Pidän myös uusien myyjien kouluttamisesta, sillä on hienoa seurata muiden oppimista vierestä.

 

Mikä on ollut isoin haasteesi Team Leaderina?

Välillä myyjien motivointi ja tiimihengen ylläpitäminen on hankalaa. Vaikka koen olevani hyvä kouluttaja, en aina ole niin inspiroiva motivoija. Haluaisin kehittyä siinä.

Mitä olet oppinut Team Leaderina?

Eniten olen oppinut ihmistuntemusta. On myös mukavaa tarjota nuorille töitä. On hienoa oppia ymmärtämään, miten ihmiset käyttäytyvät, miten työntekijöiden kesken rakennetaan luottamusta ja miten ihmisistä saadaan irti enemmän. Olen oppinut myös paljon suunnittelusta ja monien eri tehtävien välillä tasapainottelusta. Toisaalta yksi ”iso” juttu on ollut se, että olen vihdoin oppinut käyttämään kalenteria ja saanut sen myötä arjen rullaamaan. Olen nykyisin hyvä aikatauluttaja, vaikka itse sanonkin!

 

Mitä suunnitelmia sinulla on tulevaisuudessa?

Lähitulevaisuudessa suunnitelmissa on armeijan harmaisiin astuminen tammikuussa. ”Isona” haluaisin työskennellä johtotehtävissä esimerkiksi tiiminvetäjänä tai projektipäällikkönä.  Tulevaisuus näyttää oikein lupaavalta!

 

Kuulostavatko Team Leader hommat mielenkiintoisilta? Etsimme tällä hetkellä tiiminvetäjää Freskan myyntitiimiin PK-seudulle. Kurkkaa työpaikkailmoitus tästä! Muihin Nordic Sales:in työntekijöihin ja Team Leadereihin voit tutustua täällä.

Iina Repo
Nordic Sales Crew

Helsinki

Mannerheimintie 16 A 9
00100 Helsinki

Tampere

Rongankatu 11 t82
33100 Tampere

Kuopio

Microkatu 1 M, 5. krs
70120 Kuopio

Oulu

Kauppurienkatu 10
90100 Oulu

4362958_tiktok_logo_social media_icon-bg